Förvara och skydda dina böcker

Hur gör man om man har en massa böcker som man vill behålla men inte har plats för? Alla bokälskare har nog någon gång varit med om att bokhyllorna bågnar av alla böcker och att man blir tvungen att rensa ut en del då och då. Men för den sakens skull vill man ju absolut inte behöva slänga dem. Då är det bra att veta hur man ska förvara dem på ett smidigt sätt utan att de blir skadade och bortglömda.
3226356-bookstore-wooden-shelves-wall

Det finns väldigt bra lagerlokaler där man kan hyra förråd både tillfälligt och långsiktigt. Till exempel finns www.bigeasy.se som har konkurrenskraftiga priser i Stockholm. Och om du ska förvara böckerna i ett förråd är det viktigt att du har bra kartonger att lägga dem i. Kanske kommer du inte att öppna dem på ett tag framöver? Då kan det vara bra att lägga böckerna i plastpåsar i kartongerna, så att de skyddas lite extra.

Fast nuförtiden påstår vissa att bokhyllor och böcker i hemmet inte ens behövs. Det skulle dels bero på att fler hakar på inredningstrenden som säger att väggarna ska vara helt rena. Dels också på att fler skulle ha upptäckt e-böcker och helt ersätta sina egna bibliotek med elektroniska bibliotek i läsplattan. Fast enligt den här artikeln stämmer det faktiskt inte, för de flesta bokmalar och bokslukare har inte alls fattat det där med att ersätta de doftande papperssidorna med skärmar. Visst är det kanske lite struligt att böcker är så tunga att flytta runt på, och tar ganska mycket plats och syns i hemmen – men det är ändå en underbar känsla att få bläddra bland sidorna och känna tyngden i händerna. Och på en stor vägg i en vacker bokhylla blir de som konst. Så sluta inte samla på dig böcker, utan lär dig att förvara dem och skydda dem på bästa sätt istället. Du kommer inte att ångra dig när du kan plocka upp din guldgruva och läsa dina favoritböcker om och om igen under hela livet.

Om du verkligen inte kan ha kvar alla böcker ska du absolut inte slänga dem – ge bort dem på exempelvis bokbytardagen som inträffar varje år!