Att läsa i mobilen

Vi svenskar använder våra mobiler mer än någonsin och nästan hälften av oss prenumererar på någon mobiltjänst som en dagstidning eller ett bibliotek. Många gillar nämligen att läsa i mobilen, men man bör se upp med att läsa i mobilen innan läggdags.

3838028-status-update

Den svenska mobila datatrafiken förväntas öka med 400 procent på fem år, skriver Dagens Nyheter. Sverige ligger i täten i världen när det kommer till användningen av mobil datatrafik. Enligt källor finns det numera runt sex miljoner smarta mobilabonnemang i landet. 40 procent av alla svenskar har en prenumerationstjänst i mobilen och det handlar bland annat om musik, film och dagstidningar.

Viktigt med bra skärm

Just att läsa i mobiltelefonen har blivit allt vanligare och det är många som har lagt de fysiska tidningarna och böckerna åt sidan för att istället läsa dem på mobilen. I och med att så många använder sina mobiler till att läsa eller annat som kräver en bra skärm, har det även blivit allt viktigare att ha en mobilskärm som är hel och repfri. Har man krossat sin skärm är det inte alls lätt att läsa en dagstidning eller en bok på språng. Då kan det vara smart att vända sig till iphonereparation.se eller någon annan sajt som kan hjälpa en med skärmlagning. För att göra det ännu bättre att läsa eller titta på film på skärmen kan man även överväga att köpa en mobil med bättre skärmupplösning. Samsung jobbar till exempel i dagsläget på att ta fram en mobilskärm med 11K-upplösning. I dagsläget är skrämupplösningsstandarden 4K relativt ny, skriver Aftonbladet.

Läs inte innan läggdags

Den som gillar att ligga och läsa i mobilen innan den ska gå och lägga sig, kanske bör tänka ett varv till. Forskare har nämligen kommit fram till att det är direkt dåligt för sömnen att använda mobilen innan läggdags. Ögonen blir nämligen exponerade för fotoner som säger åt hjärnan att hålla sig vaken och att det inte är läggdags än. Den här mobilkonsumtionen hindrar hjärnan från att agera som den borde. Förutom att man hindra hjärnan från att sova påverkar man även andra kroppsfunktioner negativt. Läs mer.